У Каневі розпочалася реконструкція Будинку культури – 36-річного довгобуду

31 Березня 2021 18:13

Реконструкція найвідомішого довгобуда Черкащини – будинку культури у Каневі – стартувала.

Нагадаємо, зведення БК  розпочалося в 1984-у році. У 90-х роках за браком коштів будівництво було призупинено. Відновилися роботи з 2004-го. Тоді вдалося зробити покрівлю, встановити вікна, двері, провести опалення. Востаннє роботи просувалися в 2013 році. Підрядники утеплили та оздобили фасад, фойє та сходи всередині приміщення, облаштували зовнішні та внутрішні мережі, оздобили зал на 700 місць.

Про початок робіт у 36-річному довгобуді сьогодні повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

“Нещодавно закінчились бюрократичні процедури, і ми вже запустили повним ходом роботи. Проект був заморожений із 2014 року, – розповів голова ОДА у своєму фейсбуку. –

Він реалізується в рамках підготовки до відзначення 30-ї річниці незалежності України. І сьогодні ми робимо все, щоб завершити його в найкоротші терміни.Наше завдання – не просто зробити концертну залу”.

За словами очільника краю, це має бути повноцінний Шевченківський культурний центр, який функціонуватиме протягом всього року. За концепцією, він стане культурною, мистецькою, освітньою платформою для всіх.

Четвертий поверх планується під Школу мистецтв – сьогодні її творчі гуртки розкидані по всьому місту.

Тут будуть виставкові зали для митців. Освітяни й працівники культури отримають майданчик для розвитку Шевченківської творчості. Представники індустрії кіно зможуть організовувати тут міжнародні кінофестивалі.

Паралельно з будівельними роботами розпочали розробляти концепцію закладу спільно з Міністерством культури.