На Черкащині вперше пересадили кістковий мозок дитині

14 Травня 2021 14:00

Нещодавно у Черкаському обласному онкологічному диспансері вперше зробили операцію із пересадки кісткового мозку дитині. Про це розповіла заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

У Черкасах є три заклади, які можуть надавати допомогу із трансплантології, а саме: Черкаська обласна лікарня, Черкаський обласний онкодиспансер та Черкаський обласний кардіологічний центр. Станом на сьогодні кошти з державного бюджету на проведення таких операцій отримав тільки обласний онкодиспансер.

За інформацією Лариси Кошової, всього на Черкащині проведено п’ять трансплантацій нирки та 41 трансплантація кісткового мозку:

«Раніше ми проводили трансплантацію кісткового мозку лише дорослим, але нещодавно вперше зробили трансплантацію кісткового мозку дитині. Операцію провели у Черкаському обласному онкодиспансері, який тепер теж серед тих закладів, де зробили пересадку саме дитині».

Нагадаємо, у листопаді 2020 року у Черкаському обласному онкологічному диспансері вперше відбулася родинна пересадка нирки. Мама віддала нирку сину.

Джерело: ВиЧерпно