Дорожники “виправили” пошкоджений курган на Черкащині, заасфальтувавши його

10 Серпня 2021 18:38

Скіфський курган на трасі Н-16 неподалік Тального на Черкащині, яку ремонтували в рамках державної програми “Велике будівництво” і пошкодили дорожники, закатали в асфальт.

facebook.com/Александр Назаров

Ось що зокрема пише з цього приводу  завідувач сектору археології та охорони культурної спадщини Державного історико-культурного заповідника “Трипільська культура” Олександр Назаров:

“Дуже своєрідний подарунок до Дня Археолога приготували науковцям наші славетні дорожники! Пам’ятаєте, я нещодавно писав про пошкоджений дорогоремонтниками курган на трасі Н-16 біля м.Тальне на Черкащині? Так от вони дуже покаялися! Заасфальтували пошкоджену частину насипу! Ну все як минулоріч з поселенням трипільської культури біля с.Валява по трасі Н-01.

Кажуть, що до нас на День Незалежності Президент має приїхати? Може це заасфальтували, щоб йому показати зруйнований курган? Бо як буде дощ, то там багна було б по коліна? А тепер красота! Рівненько все, заасфальтовано. От тільки незрозуміло, яким чином тепер під асфальтом дослідження проводити?”.

Нагадаємо, про пошкоджений курган біля Тального (а конкретніше – поблизу села Соколівочка) повідомлялося у липні. Курган – це пам’ятка археології. За законом, будівельна організація має профінансувати розкопки кургану своїм коштом.