Відкритий в рамках Великого будівництва театр у Черкасах можуть закрити

7 Вересня 2021 15:23

Управління майном обласної ради погрожує припинити діяльність Черкаського обласного музично-драматичного театру ім.Шевченка, оскільки його реєстрація не перероблена у зв’язку зі зміною адреси (досі числиться на вулиці Карла Маркса). Про це в ході сьогоднішньої пресконференції повідомив директор театру Петро Ластівка, пише “Прочерк”.

Він пов’язує тиск на театр із тим, що театр не приймає на свій баланс відремонтоване приміщення.

facebook.com/Катерина Криниця

“Не приймаємо, бо реконструкцію не завершено, – каже керівник театру. – Вогнегасники не розвішані по театру, нема схем евакуації людей на випадок пожежі, і взагалі пожежна система відключена від води, вентиляційна система працює недосконало, нема барної стійки для буфету, а найголовніше – із запланованих до встановлення 49 сценічних підйомників відремонтували лише 22. Тож декорації вішати нема куди. Але й відремонтовані тельфери вийшли з ладу. Також не працює сценічне коло”.

Нарешті, як наголосив директор театру, біля театру досі не демонтовано квіткові кіоски, хоч цього вимагає рішення суду.

“Таке враження, що комусь легше нас знов закрити, ніж доробити недопрацювання”, – підсумував Петро Ластівка.

Тим часом, незабаром початок нового театрального сезону: до нього трупа театру підготувала п’єсу “100 тисяч”, відновила казку “Дорога до сонця”. У планах – постановка “Лісової пісні’ за Лесею Українкою.

Нагадаємо, Черкаський театр було пафосно відкрито у березні 2021 року після 5-річного ремонту. Останній рік роботи тривали в рамках президентської програми “Велике будівництво”. На ремонтні роботи було витрачено 164 млн. грн.