Міністр внутрішніх справ узяв справу про вбивство в Черкасах під контроль

22 Вересня 2021 19:50

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив, що жертвою вбивства в Черкасах став підприємець, і, за версією слідства, вбивство було замовним.

“Сьогодні в Черкасах відбулося вбивство підприємця. Основна версія слідства – умисне вбивство, вчинене на замовлення. Справа на контролі”, – написав Монастирський у Facebook сьогодні, передає “Інтерфакс”.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на власні джерела, загиблого звали Михайло Козлов, 1977 р. н., він займався бізнесом і був “кримінальним авторитетом”. Убивці були одягнені в чорну форму з написом “СБУ”. Інші особи, крім загиблого, під час стрілянини не постраждали.

Згодом  біля Долини троянд у Черкасах правоохоронці виявили залишки згорілого автомобіля, на якому зникли зловмисники, а в ньому – мисливську рушницю “Сайга”.

За даними поліції, у Черкасах на вулиці Байди Вишневецького невідомий вистрелив із невстановленої автоматичної зброї та поранив чоловіка, який пізніше помер у лікарні. Зловмисник втік із місця події на автомобілі. З метою затримання правопорушника на території міста Черкаси та області введено в дію оперативний план “Сирена”.

Слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури, відкрито кримінальне провадження за п. 11, п. 12, частини 2 статті 115 (Умисне вбивство вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Слідство триває.