Автора історичного гола з Черкас хочуть бачити в “Динамо”

20 Грудня 2021 23:00

Наставник київського “Динамо” Мірча Луческу хоче бачити в команді Артема Довбика. Вихованець черкаського футболу нині грає в дніпропетровському “Дніпро-1”. У листопаді Артем Довбик у складі вітчизняної збірної у матчі відбору на ЧС-2022 з Боснією забив ювілейний, 400-ий м’яч в історії збірної.

Про бажання Луческу повідомив український журналіст і коментатор Ігор Циганик в ефірі Footballhub, пише “Черкаський спорт”. За його словами, трансфер вихованця черкаського футболу ніби оцінюється у 12-15 мільйонів євро.

У червні 2021 року на Євро-2020, в 1/8 фіналу зі збірною Швеції, Артем Довбик вийшов на заміну і на 121-й хвилині забив вирішальний гол, що дозволило збірній України вперше вийти у чвертьфінал чемпіонату Європи

“Можу вам сказати, що інтерес київського “Динамо” до Довбика є. Його хоче бачити у своїй команді Мірча Луческу. На даний момент керівництво “Дніпра-1” визначило, що ціна футболіста – 12-15 мільйонів євро. “Шахтар” мав інтерес до Довбика до трансферу Траоре, але далі розмов справа не дійшла. “Динамо” має предметний інтерес до Довбика, і, наскільки я розумію, процес переговорів на даному етапі існує. Але форвард також цікавий багатьом іноземним клубам, скаути дивляться і знають, що його ціна — 12-15 мільйонів євро. Хочу сказати, що 50% цієї суми залишиться у “Дніпра-1”, а інші 50% належать «Мітьюланду». Такими були умови продажу Довбика у “Дніпро-1″. Але головним тренер Йовічевіч не зацікавлений у продажу гравця”, – сказав Циганик.

У 2018 р. Артем Довбик ставав чемпіоном Данії з футболу  складі клубу “Мідтьюлланда” із Гернінга. А у 2020 році клуб “Сеннер’юск Гадерслев”, кольори якого захищав черкащанин, став володарем Кубку Данії з футболу.

Нагадаємо, днями стало відомо, що захисник київського “Динамо” Віталій Миколенко, який народився в Черкасах, переходить до клубу  англійської прем’єр-ліги “Евертон” (Ліверпуль).