Директор департаменту охорони здоров’я ОДА перевівся на роботу в санаторій

25 Червня 2015 16:06
p-p.com.ua

p-p.com.ua

Сьогодні на сесії Черкаської обласної ради депутати задовольнили заяву директора департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолія Ситника про його переведення на роботу головного лікарня обласного дитячого санаторію “Сосновий бір”.

Як пояснив голова ОДА Юрій Ткаченко, в нього із Ситником були різні погляди на медичну реформу. Тому Анатолій Іванович пішов.

 

“Керівники департаментів ОДА були призначені за поданням Народної ради, яка була створена з активістів Майдану. Зараз, коли відбувається реформа і мова йде про грунтовний аналіз, про прийняття рішень… У нас не виникає поки що розуміння того, що ми маємо рухатися в розвитку, а не гальмувати. Ми спілкувалися з Ситником і є власне його бажання, викладене в його заяві, – сказав Ткаченко. – Потрібно бути дуже активним. Сьогодні мені важливо знайти ту людину, яка стане поряд і буде робити ту реформу”.

“Рідна Черкащина” вже бесідувала на тему реформ у медичній галузі Черкащини з Анатолієм Ситником. Тоді він казав, що такої реформи в нас немає.

“Які головні критерії послуг охорони здоров’я? Доступність і якість. Доступність – це створення таких умов, за яких людина неплатеспроможна зможе отримувати якісні медичні послуги. На мою думку, треба дати можливість упровадження обов’язкового медичного страхування, як це є в розвинутих країнах світу. А не розділювати лікувальні заклади, от як у Смілі зробили “реформу”: дві лікарні – три головних лікаря. Така “реформа” збільшує видатки на утримання апарату і веде до зниження рівня знань медичних працівників. Закрити лікарню в Мошнах – хіба це реформа?Також треба переглянути заробітну плату лікарів. Щоб вони мали можливість підвищувати свій професійний рівень, а не думати весь час за копійку, – вважав Ситник. –

Бачення реформування медицини можна представляти на основі діючого законодавства. А все решта – це особиста думка й пусті балачки”.