Під будівлею черкаської поліції горять шини – активісти протестують проти Лютого

4 Листопада 2016 17:56
infomist.ck.ua

infomist.ck.ua

Під приміщенням Головного управління Національної поліції в Черкасьій області активісти запалили шини, протестуючи проти призначення начальником ГУ НП Валерія Лютого. Сьогодні увечері його мали представити колективу.

Як повідомляє інтернет-сайт “Дзвін”, нині приміщення оточене поліцейськими, які  не пропускають нікого, окрім журналістів.

Нагадаємо, більше сотні представників громадськості 3 жовтня пікетували обласне управління національної поліції на Черкащині. Вони вимагали відмінити призначення керівником управління Валерія Лютого.

Останнього звинувачують у тому, що він свого часу був радником мера Харкова Геннадія Кернеса, а донедавна очолював поліцію Кривого Рогу, де його звинувачували у кришуванні фальсифікацій виборів та побитті помічника народного депутата Єгора Соболєва.

Пікетувальники, серед яких були активісти “Свободи”, “Азову”, “Автомайдану” та інші активісти піднялися до кабінету керівника поліції, проте очільника управління там не було.

Потім колона обурених черкащан рушила до голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, щоб спитати його, як він допустив призначення на відповідальну посаду таку одіозну особу. Однак Ткаченка також на місці не виявилось і втихомирювати обурену громаду довелось заступникам.

Утім, це їм не вдалося і пікетувальники пригрозили протестувати у центрі Черкас щодня, доки рішення про призначення поліцейського не буде переглянуте.

Свою думку щодо поліцейських пристрастей озвучив і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

“Скажу відверто, був неприємно здивований тією ситуацією, яка склалася в Черкасах із призначенням нового керівника Головного управління нацполіції в Черкаській області. І заявляю, що я і як міський голова, і як житель нашого міста, якому далеко не байдуже, хто опікуватиметься безпекою і дотриманням законів в ньому, звертатимусь до вищого профільного керівництва з вимогою недопущення подібних призначень у нашому місті. Свого часу ми доклали досить багато зусиль, щоб у наших правоохоронців був достойний керівник. Не залишимо це питання й зараз. І якщо керівництво ігноруватиме думку місцевої влади, йому доведеться почути і врахувати думку громади Черкас”, – написав Бондаренко у своєму фейсбуку.