Новий голова Черкаської ОДА завів сторінку у фейсбуці. Перший пост – про геотекстильну сітку

12 Серпня 2019 13:01

Новопризначений голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко прозвітував про перші 10 днів на посаді постом у соцмережі. Акаунт на фейсбуку керманич області завів уночі 11 серпня.

Ігор Шевченко пише про відвідини аеропорту в Черкасах, де тривають ремонтні роботи. На летовищі під час свого першого візиту в Черкаси побував президент України Володимир Зеленський, закликавши відродити аеропорт

“Я не зустрів нікого з тих, хто зустрічав Президента. Виходить, як тільки Володимир Зеленський покинув летовище, підрядник забрав техніку? Як з’ясували у представника підрядної організації «Ростдорстрой», техніку направили нібито на «більш гарячий об’єкт», бо тут сьогодні займаються лише укладанням сітки. Всі ми розуміємо, що техніка – це не гаманець, який можна перекладати з місця на місце щодня. Залучення цієї ж техніки на інші об’єкти, які для когось видаються більш важливими, уповільнює виконання робіт на смузі”, – обурився Ігор Шевченко. 

фото з фейсбуку Ігоря Шевченка

Питання по геотекстильній сітці, яка передує асфальтобетонному покриттю, голова ОДА теж торкнувся в дописі.

“Подивіться на фото нижче: ви бачите, що сітка на кількох ділянках візуально різна? Чому? Чи не здешевлюють таким чином проект, чи не змінюються її навантажувальні можливості? Будемо з’ясовувати. Кошти – заплачені, терміни – спливають, а роботи – не ведуться, – зазначив Ігор Шевченко. –

Є питання щодо додаткового проектування перону і рульової доріжки, які обійдуться ще у 2 млн грн. Ці витрати також перевіримо.

Далі про відновлення аеропорту. Оглянули пасажирський термінал, переконаний, що відновлювальні роботи не такі непосильні, як здається на перший погляд. Сантехніка, вентиляція, зали очікувань в непоганому стані. Активно реконструюють місце, де потенційно може бути заклад харчування для відвідувачів. Однозначно, дах треба капітально ремонтувати, вікна – частково замінили. Підлога в досить хорошому стані, можливо реконструювати.

Відтепер такі перевірки плануємо щотижнево на всіх об’єктах. Традиції, які сформувалися на будівництвах із державним фінансуванням, будемо змінювати!”.

фото з фейсбуку Ігоря Шевченка

Нагадаємо, капітальний ремонт злітно-посадкової смуги розпочато у 2018 році. Вартість робіт становить 128 млн грн., будівельна готовність об’єкта на середину липня 2019 року – 43%. До 1 грудня смугу планують здати в експлуатацію.