За перший день вакцинації на Черкащині щепили 80 лікарів

24 Лютого 2021 19:56

Сьогодні на Черкащині стартувала вакцинація проти коронавірусної інфекції. Область першою в Україні отримала вакцину Oxford/AstraZeneca у кількості 16 200 доз. 

“У Черкаській обласній лікарні проведено 80 щеплень. Хороший результат як для першого дня, адже процес розпочався тільки по обіді. Надалі, за планом, буде 100 вакцинацій у день”, – повідомив голова ОДА Олександр Скічко.

Вакцинація на Черкащині проходитиме у 5 етапів: на І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення.

До речі, у своєму фейсбуку, коментуючи інформацію про першого провакцинованого лікаря в Україні з Черкащини Євгена Горенка, голова ОДА повідомив, чому не прищепився сам. Пояснив – чекає своєї черги.