Вчителька з Черкас, яка ображала учнів, програла суд

15 Червня 2017 21:52

Сьогодні Соснівський суд Черкас відмовив у задоволенні позовної заяви про поновлення на роботі та компенсацію моральної та матеріальної шкоди вчительці спеціалізованої ЗОШ № 17 м.Черкаси Наталії Макаренко.

“Дeпартамeнт освіти та гуманітарноі політики Чeркаськоі міської ради виграв суд у справі Макарeнко”, – повідомив у своєму фейсбуку директор зазначеного департаменту Ігор Волошин.

“Соснівський суд в особі судді Марцішевської відмовив вчительці англійської, звільненої за аморальний вчинок, несумісній з педагогічною діяльністтю відмовлено в задоволені позову про поновлення на роботі та компенсації моральних та матеріальних збитків, – зауважив у фейсбуку журналіст телеканалу “Антена” Валерій Воротнік. –
Окремо про судове рішення. Грунтовне і з застосуванням норм європейського права та конвенцій”.

Нагадаємо, скандал  у найбільшій школі Черкас – ЗОШ № 17 стався на початку грудня 2016 року. Тут класний керівник 5 класу Наталія Макаренко емоційно “зривалася” на учнів під час своїх уроків. Аудіозаписи, зроблені Марією Шакіною, були передані її батьком на місцевий телеканал і оприлюднені. Комісія департаменту, яка розглядала конфлікт, 13 грудня рекомендувала звільнити Наталію Макаренко. На підтримку вчительки виступали батьки класу, де вона була класним керівником, та випускників. Макаренко звільнили ще наприкінці січня відповідно наказу департаменту освіти Черкаської міської ради. Вчителька подала позов до суду, вимагаючи  поновлення на роботі і компенсацію моральної шкоди (10 тис. грн.).