Децентралізація перетворила Черкащину на територію чиновників, – думка

15 Березня 2021 14:47

Децентралізація перетворила Черкащину на територію чиновництва. Ще два нових заступники для міського голови Черкас і нераціональне використання бюджетних коштів. Черкаський “Голос” припинив бути в опозиції до міської влади. Чому історія з відкритим після ремонту на цьому тижні Черкаським драмтеатром – повчальна і сумна?

Про це – у підсумку тижня, що минув, від очільника Громадського руху “Рідна країна” Миколи Томенка.

“Мої поїздки Черкащиною засвідчують те, що децентралізація іде повним ходом. Але повним ходом насправді йде активна робота новостворених ОТГ над збільшенням своїх апаратів, зарплат і премій. Якщо ми порахуємо кількість чиновників попередніх районних рад і адміністрацій, які були зліквідовані, то виявиться, що в нових ОТГ чиновників набагато більше. А заробітні плати і премії, які вони отримують із бюджету, виросли в рази, – зазначив Микола Томенко. – Децентралізація позиціонувалася  як оптимізація перш за все моделі управління. А виявилося, що сума чиновників нових ОТГ стала на порядок більшою”.

“Мені здається, обласна влада має проаналізувати ситуацію. За сьогоднішньої бідності і пандемії коронавірусу витрачати левову частину грошей на тисячу чиновників із фантастичними зарплатами (в селі пенсіонер не отримує часом і 2 тисячі гривень пенсії, а поряд із ним – 30-40 тисяч отримує чиновник об’єднаної громади) – неприпустима річ. Істерія із набором нових людей в ОТГ і збільшенням зарплат і премій має зупинитися”, – відзначив Микола Томенко.

“Кожен день нема чим фінансувати лікарні, школи, бібліотеки, музеї, ДСНС і поліцейські відділення в ОТГ, тотальне збільшення чиновництва перетворює Черкащину з землі Богдана і Тараса на земою чиновникі ві місцевих депутатів, які вважають, що їм усе дозволено”, – підсумував громадський діяч.

Це та інші відео можна переглянути на youtube-каналі Микола Томенка: