Томенко не виключає можливості балотуватися на виборах у 197 окрузі

5 Лютого 2021 13:41

Микола Томенко, лідер “Громадського руху “Рідна країна” не виключає можливості балотування на проміжних виборах у 197-ому мажоритарному окрузі Черкащини. Про це він повідомив під час ефіру на ТРК “ВІККА”.

скрін відео

“Якщо люди звернуться, запропонують – я готовий розглянути це питання, – сказав Микола Томенко. – Але насправді це принципово нічого не змінює в тому сенсі, що ми не зупинили в умовах бідності і пандемії жоден проект команди “Рідної країни”. Скажімо, цьогоріч відначається 160-річчя пам’яті Шевченка і ми будемо проводити для школярів конкурс “З Шевченком і Черкащиною в серці”. Наприкінці 2020-го відкрили екоаудиторіюв Канівському заповіднику. У Мошнах поставили вказівники біля пам’ятки, а в Корсуні, коли всі забули про ювілей завершення Другої світової, вперше за 50 років помили військову техніку в музеї і пофарбували. У Чигирині поставили пам’ятний знак. Тобто, ми працюємо незалежно від того, чи є в нас тут посадові особи чи ні”.

“Щонайменше з 1989 року я депутат від Черкащини на громадських засадах. Ніколи не обирався тут на мажоритарних округах, але весь час допомагаю Черкащині. Була можливість – бюджетними грошима, не було – меценатськими. Наприклад, минулого року зреалізував десятки проектів у Черкасах, Каневі, Мошнах. Фактично, я вже дію як депутат”, – додав Микола Томенко.

✔️Складається враження, що в Києві центральна влада ненавидить Черкащину. Немає жодної області, де б за півтора роки змінився четвертий керівник. Друге: я не розумію критеріїв механізму підбору керівника. Ключова проблема, яка стоїть перед областю (і не лише Черкаською) – неадекватність і непродуманість реформи децентралізації і реформи адміністративно-територіального устрою. Сьогоднішній голова ОДА – це людина, яка розуміє ці проблеми і збирає людей, щоб думати, як вийти з проблемних ситуацій. Якщо зважати, що керівник області – це лобіст інтересів регіону, то те, що Скічко має вихід на президента, може бути й позитивом. Але це також людина, яка повинна  розуміти, що робити з охороною здоров’я, освітою і так далі.

✔️Дорога має вести до храму – освіти, науки, охорони здоров’я. Чи треба нова дорога в село, де одні пенсіонери, закриті школи, лікарні, бібліотеки, а люди потікали в обласний центр?

✔️Ситуація з вакцинацією нагадує історію з “Титаніком”, коли на шлюпки пускали спочатку багатих, з грошима і статусом, а бідні вже як виживуть. Оскільки ми бідні, корупційні, то й щепитимемося в останню чергу. В Європейському континенті ми на останньому місці. З одного боку, це говорить про сумний статус України серед інших країн, а з іншого – про непрофесіоналізм і недалекоглядність наших очільників.

✔️Непропорційний розподіл між державним і місцевими бюджетами призводить до того, що нас поділено на два сорти: люди, які живуть у селі, селищі чи містечку та недоотримують частину соціальних прав і ті, які живуть у великому місті. Останній приклад: Верховна Рада конституційною більшістю прийняла нову редакцію Закону “Про повну середню освіту”, де йдеться про те освіту у 10-11 класі можна отримати лише в ліцеї. А ліцеї створюються лише в містах з населенням понад 50 тисяч, що означає, що більшість дітей Черкащини не зможуть отримати повну середню освіту. їм треба йти або в ПТУ, які закриваються, або в Польщу їхати збирати полуницю. Це порушує Конституцію, за якою кожній дитині в Україні гарантована середня безкоштовна освіта, і здоровий глузд.

✔️Справжній патріот України – людина, яка любить свою малу батьківщину, бо тільки тоді вона шанує і поважає свою велику Батьківщину. Я зацікавлений, аби Черкащину представляли ті люди, які не лобіюють інтереси олігарха чи бізнесу, а ті, які представляют інтереси черкащан.